EU-HYBNET III-asis hibridinių grėsmių spragų ir poreikių renginys #GN2023

2023 m. kovo 28 d. Romoje (Italija) vyko 3-iasis EU-HYBNET „Spragų ir poreikių“ renginys, bei tuo pačiu oficialiai pradėtas 3-iasis projekto etapas.

Projekto partneriai kartu su EU-Hybnet tinklo nariais diskutavo apie Europos praktikų ir kitų susijusių veikėjų (pramonės, akademinės bendruomenės, nevyriausybinių organizacijų) spragas ir poreikius kovojant su hibridinėmis grėsmėmis. Diskusijos vyko šiomis pagrindinėmis projekto temomis:

– Kibernetinės ir ateities technologijos;
– Informacija ir strateginė komunikacija;
– Atsparūs civiliai gyventojai, vietos lygmuo, nacionalinis administravimas bei
– Ateities tendencijos – kaip visa apimanti tema.

Renginio dalyviai buvo suskirstyti į 3 mažesnes grupes pagal juos dominančią pagrindinę temą, kad kiekvienas turėtų galimybę aktyviai dalyvauti ir diskutuoti. Dalyviai galėjo pasidalyti asmenine patirtimi konkrečioje srityje bei surengti smegenų šturmą apie esamas grėsmes, rizikas ir tendencijas, bei tokiu būdu sudaryti išsamų trūkumų ir poreikių sąrašą.

Kaip ir ankstesniuose projekto etapuose, šių diskusijų rezultatus analizuos EU-HYBNET projekto partneriai ir remsis jais sudarydami trumpąjį trūkumų ir poreikių sąrašą, pagal kurį trečiajame projekto etape bus rengiamas naujovių žemėlapis.

Spragų ir poreikių identifikavimui skirtuose renginiuose gali dalyvauti tik EU-HYBNET projekto partneriai ir tinklo nariai.

Džiaugiamės ir vertiname papildomas praktikų įžvalgas ir kviečiame naujus narius prisijungti prie hibridinių grėsmių suinteresuotųjų šalių tinklo. Kitas „Spragų ir poreikių“ renginys vyks 2024 m. pavasarį.

Jei susidomėjote galimybe prisijungti prie EU-HYBNET tinklo, kviečiame susipažinti su informacija ir pateikti paraišką projekto interneto svetainėje. Daugiau informacijos apie EU-HYBNET projektą Twitter ir LinkedIn paskyrose.

Projektas finansuojamas Europos Sąjungos mokslinių tyrimų ir inovacijų programos Horizontas 2020 pagal dotacijos sutartį Nr. 883054.