2023 m. kovo mėn. San Sebastiane, Ispanijoje, vyko STARLIGHT projekto generalinė asamblėja

2023 m. kovo mėn. pabaigoje L3CE ekspertai dalyvavo San Sebastiane (Ispanija) vykusioje STARLIGHT generalinėje asamblėjoje, ir kartu su Belgijos policijos atstovais pristatė dezinformacijos analizės darbo grupės rezultatus. Renginio dalyviams buvo pristatytos darbo grupės sukurtos ir pritaikytos priemonės, skirtos teisėsaugos institucijoms su dezinformacija susijusiems nusikaltimams tirti.

Dezinformacijos analizės darbo grupėje dalyvauja teisėsaugos institucijos, technologijų kūrėjai kiti suinteresuotieji subjektai. Gilaus įsitraukimo ir glaudaus bendradarbiavimo būdu kuriamos priemonės ir sprendimai, kurie gali būti naudojami dezinformacijai aptikti ir tirti. Belgijos policijos atstovai paminėjo pagrindinius privalumus dalyvaujant šioje darbo grupėje:

Nauja policijos patirtis. Šis modelis padeda policijos atstovams aktyviai ir giliai įtraukti bei suteikia galimybę dinamiškai ir produktyviai dirbti kartu su technologijų kūrėjais.

Realaus naudojimo atvejų scenarijai, pateikti teisėsaugos atstovų, yra labai naudingi kuriant aktualų ir įtraukiantį procesą. Praktiniai scenarijai padeda suprasti priemonių aktualumą ir tai, kaip jos gali būti naudojamos praktinėje aplinkoje.

– Dalyvaujant diskusijose teisėsaugos pareigūnai gali priimti pagrįstus sprendimus, renkantis tinkamiausias technologijas ir priemones naudojimui savo darbe.

ELSA (angl. Ethics, Legal, and Social Aspectsetikos, teisiniai ir socialiniai aspektai) atlieka nepaprastai svarbų vaidmenį policijos darbe. Dalyvavimas projekto darbinėse grupėse suteikia galimybę išsamiai aptarti konkrečių priemonių naudojimo ELSA aspektus.

Visa tai dar kartą patvirtina, kad bendradarbiavimas ir dalyvavimas tokio tipo darbinėse grupėse yra ypatingai svarbus inovacijų diegimo procese. Reikia pasiruošimo ir įgūdžių, tačiau tai duoda didelę naudą, t. y. užtikrina gilesnį įsitraukimą, bendradarbiavimą ir aukštesnę rezultatų kokybę.

Daugiau apie STARLIGHT projektą skaitykite projekto interneto svetainėje https://www.starlight-h2020.eu/.

Daugiau apie San Sebastiane vykusią generalinę asamblėją: čia.

L3CE taip pat koordinuoja STARLIGHT projekto įvairiapusės informavimo kampanijos įgyvendinimą, skirtą teisėsaugai, plačiajai visuomenei, piliečiams ir EK tarnyboms. Jei jūs ar jūsų organizacija norėtumėte gauti daugiau informacijos apie STARLIGHT projekto eigą ar dalyvauti veiklose, susisiekite su mumis el. paštu info@l3ce.eu.

Plačiau apie STARLIGHT kviečiame skaityti projekto svetainėje.

Sekite naujienas:
Linkedin: starlight_h2020
Twitter: @starlight_h2020

Susisiekite: starlight@cea.fr

© 2021 STARLIGHT Project

Projektas finansuojamas Europos Sąjungos pagal Horizontas 2020 Tyrimų ir inovacijų programą, finansavimo sutarties Nr. 101021797